Afstudeeronderzoek stress; afstuderen week 2 en 3

Ondertussen is de derde week van het afstuderen op zijn eind. Nu kan ik nog goed de nummerweken bijhouden, maar als het allemaal goed gaat weet ik dit op een geven moment niet meer. Hopelijk...

De afgelopen twee weken stonden in het teken van bellen, mailen, bellen en typen. Veel nieuwe mijlpalen zijn bereikt en potentiële samenwerkingen zitten er aan te komen.


Na mijn eerste blog over het afstuderen kreeg ik super veel positieve reacties. Wat ook zeker een reden is om door te blijven gaan met het bloggen over afstuderen. Of elke week, of om de twee weken komt er een blog online.

Vorige week, 14 t/m 20 september, was een hele bijzondere week. Een drukke, maar super leuke week. Ik schreef mij dinsdag in bij de Kamer van Koophandel, had een super interessant gesprek met iemand van Cosis, sprak meerdere mensen met een onderneming die mij verder op weg hielpen en de eerste letters van mijn afstudeerplan verschenen op papier.

Ik zat al een lange tijd, ja twee weken is een lange tijd voor mij, in de stress over mijn onderzoeksthema. Want ik moet natuurlijk iets gaan onderzoeken komend jaar. Dit wilde ik al snel helder hebben, met als doel eind 20 september. Dit was niet gelukt. Wat mij wel gelukt was, was dat ik reactie had gekregen van drie grote zorgorganisaties die wel met mij in gesprek wilde. Hier kwam afgelopen week meer duidelijkheid over.

Daarnaast loop ik natuurlijk vast stage op de donderdag bij Playing for Succes in het FC Groningen stadion. Het is een pittige lange dag, met veel energie steken in de kinderen, maar vervolgens krijg je ook genoeg terug.

Het meeste moeite had ik met houvast creëren voor mijzelf. De houvast die ik had vanuit school was 2 uur les in de week. Want als ondernemer moet je zelf houvast creëren. Ik merkte dat ik veel onrust had en stress. Er was voor mij geen duidelijkheid, ik had geen idee hoe ik mijn dagen moest gaan invullen en ik had (eigenlijk heb) geen flauw benul hoe je een bedrijf opzet. Gelukkig herkende ik deze onrust en wist ik wat hieraan moest worden gedaan.

Dus, ik stelde twee doelen voor mijzelf


: voor 26 september heb ik een planning voor mijzelf gemaakt met korte termijn doelen en heb ik een onderzoeksthema. En is dit gelukt?


Nou, 21 september kreeg ik contact met de organisaties de Burg Midden regio Groningen en de Zijlen. Daarnaast werd de afspraak met Cosis ook ingepland. De komende twee weken ga ik bij deze organisaties op bezoek om mijn idee te pitchen, wat hopelijk uitloopt op een samenwerking. Zo spannend, maar zo leuk.

Daarnaast heb ik natuurlijk beide gestelde doelen behaald. Ik maakte een planning met wat en wanneer ik dingen wilde gaan doen. Van typen naar lezen en van werken naar bezig voor stage. Elke dag bekeek ik afgelopen week mijn planning en ging ik daarmee bezig. Ook ging ik met mijn afstudeerbegeleider in gesprek. Hier rolde een eerste versie van mijn onderzoeksthema uit. Beide doelen gehaald? Jazeker, beide doelen behaald.

Komend jaar ga ik onderzoek doen naar de mogelijke geldstromen voor mijn klanten, denk aan subsidies, PGB en/of fondsen per gemeente, en ga ik daarnaast bezig met de behoefte vanuit zorginstellingen.

Dus kan jij mij hierbij helpen? Weet jij veel over de regelingen van PGB, subsidies, weet jij wat over de behoefte van sport, voeding en leefstijl bij zorginstellingen? Dan hoor ik graag van je en misschien kunnen wij wat voor elkaar betekenen.


Volgende week en die week daarna heb ik belangrijke afspraken staan, dus I'll keep you updated. Fijn weekend en tot de volgende!


Dikke kus,


Tamar - UniekGezond