Afstuderen, het begin van UniekGezond

Nou, daar gaan we dan. Het laatste jaar van mijn HBO carrière is van start gegaan. Oftewel, het afstuderen gaat beginnen.

Heb ik er zin in? Jawel...

Vind ik het spannend? Heel erg!

Ga ik iets doen wat ver buiten mijn comfortzone zit, buiten mijn kennis expertise en iets waardoor ik alleen maar denk 'why?' Jazeker!


Omdat ik afstuderen echt super spannend vind en hier geen boeken over zijn, dacht ik:' dan neem ik jullie mee in mijn laatste fase, het afstuderen.'

Maar, dit is niet zomaar een afstudeer jaar. Dit is geen jaar waarin ik ga vertellen waar ik stage loop, wat voor opdracht en onderzoek ik moet uitvoeren voor mijn stagebedrijf en wordt dit zeker geen blog waarin ik van 8 in de ochtend tot 5 in de middag op stage zit.

Nee, deze meid gaat tijdens haar afstuderen haar eigen bedrijf opzetten!

Dus ik neem jullie mee in mijn avontuur om voor mijzelf te beginnen. Met als doel natuurlijk ervan kunnen leven.

Ik zou het echt super vet vinden als jullie na het lezen van mijn blogs je mening delen met mij, mij helpen bij problemen of mij juist om hulp vragen. Zo kunnen we elkaar als ondernemers, en niet ondernemers, blijven ondersteunen om het beste uit onszelf te halen!


UniekGezond

Ja, je leest het goed. UniekGezond, dit is de naam die ik heb gekozen voor mijn bedrijf. Staat deze vast? Zeker niet. Dit is de eerste naam waar ik op kwam na een lange tijd namen verzinnen.

Waarom UniekGezond? Mijn idee is om een bedrijf te beginnen gericht op sport, voeding en leefstijl voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Overal in Nederland en de rest van de wereld zijn er genoeg fitnesscentra's en personal trainers. Maar bijna nergens zijn er sportcoaches, fitnesscentra's, personal trainers etc. die zich specificeren op deze speciale doelgroep. Een, in mijn ogen, super doelgroep die juist deze begeleiding hard nodig heeft.

Mijn doel is om de doelgroep te laten kiezen uit verschillende pakketen zoals onder andere voedingsadvies en 1 op 1 training. Hierdoor biedt UniekGezond coaching op niveau op jouw eigen niveau (zwoel kijkend poppetje).


De eerste stappen die ik heb gezet zijn het in contact komen met, hopelijk, de juiste mensen. Mensen die mij hun verhalen en ervaringen kunnen delen over het opstarten van een eigen bedrijf. Daarnaast heb ik contact opgenomen met huizen waar begeleid wonen plaatsvindt met de vraag of er daar al iets wordt gedaan aan sporten/bewegen en voeding. Met als mogelijkheid daar een sport/bewegen en/voedingsplan te ontwikkelen voor de bewoners.

Dus als je nog mensen kent die potentiële klanten kunnen zijn, of mensen waar er bij begeleid wonen behoefte is om meer te bewegen of gezonder te eten, let me know!

Een andere stap die ik nu aan het nemen ben is het kijken naar de mogelijkheid van het krijgen van subsidies, fondsen of een deel vergoed vanuit de PGB van de klant. Want hoe mooi zou het zijn als er potjes beschikbaar worden gesteld, waardoor de stap voor de klanten nog kleiner wordt om deel te nemen aan een traject van UniekGezond?! Als er mensen zijn die mij hierbij kunnen helpen, of kunnen ondersteunen, hoor ik het graag.


Nu vraag je je misschien af:' maar als ik jou help, wat krijg ik dan terug?' Daar heb ik natuurlijk een antwoord op.

1. Ik ben erg fanatiek aan het fotograferen (Instagram account: Fotografie_Tamar). In ruil voor de informatie die je voor mij hebt kan ik een fotoshoot met je plannen. Dit kan een shoot zijn voor je portfolio, een portret shoot, een familie shoot etc. Bedenk het maar.

2. Ik kan je begeleiden in sporten. Met mijn ervaringen in de sportschool, zo'n 3 jaar nu, en in het geven van groepslessen, zou ik een aantal keer met je kunnen sporten.

3. Je coachen op het gebied van voeding.


Genoeg keuze dus!


Naast dat ik bezig ga met mijn eigen bedrijf loop ik 1 dag in de week stage bij Playing For Succes. Dit is een zijtak van FC Groningen die kinderen begeleid om weer zin te krijgen in een actieve deelname aan school. Op de donderdag loop ik stage en ben ik samen met mijn stagebegeleider bezig met kinderen van speciaal onderwijs om hun te helpen de gestelde doelen te bereiken door middel van het inzetten van sport en bewegen. Met als gevolg het creëren van succeservaringen en hierdoor het zelfvertrouwen een boost geven.


Als laatste heb ik +/- 2 uur les met de COL (Community Of Learners) , met allemaal vierdejaars Sportkunde studenten die of ook bezig zijn met hun eigen bedrijf, of die bezig zijn met iets in de marketing. Via de COL hopen wij elkaar te kunnen ondersteunen en helpen bij moeilijke vraagstukken of punten waar er tegenaan wordt gelopen. Met als einddoel een eindproduct opleveren die ons heeft ondersteund in het behalen van het juiste eindniveau van de leeruitkomsten en die ons heeft ondersteund in het behalen van de eigen doelen.


Een wat lange blog, maar dan weet je waar ik op dit moment mee bezig ben. Ik zou proberen elke week, of 1 keer in de 2 weken, een update te bloggen van de genomen stappen. Zo hou ik zelf goed bij wat ik heb gedaan en wat ik nog wil doen, en houd ik jullie op de hoogte van de stand van zaken.


Dikke kus,


Tamar