Afstuderen in UniekGezond: wat een gekke, pijnlijke maar mooie wereld

Ik kreeg weer kriebels om een update te schrijven. Niet geheel gek ook, aangezien mijn laatste blog 6 november was. Tijdens het schrijven voelde ik heel erg de behoefde om veel te delen, maar ook weer om niets te delen. Ik had de behoefte om jullie mee te nemen in de ontwikkelingen van UniekGezond, maar aan de andere kant wilde ik dat ook weer niet. Maar een wijze en lieve vrouw vertelde mij dat ik altijd moet proberen om naar mijn hart te luisteren. Dus hier gaan we.


In mijn laatste blog schreef ik over een dipje waarin ik had gezeten. Ook deelde ik dat ik weer on fire was. Nou dat was ik zeker. Ik ben sinds november druk bezig geweest met het schrijven van het theoretisch kader van mijn scriptie. Hierin was ik bezig met het onderzoeken van de financieringsmogelijkheden voor mensen met een verstandelijke beperking en autisme in combinatie met sport en bewegen. Ook zocht ik naar de eisen die hieraan gesteld werden. Wanneer had iemand hier wel recht op en wanneer niet. Op het eerste oog dacht ik hier zo mee klaar te zijn, maar dat was niet zo. Ik voerde veel gesprekken met mijn afstudeerbegeleider, omdat ik niet zo goed wist hoe ik mijn scriptie moest gaan vormgeven. Beetje bij beetje kwam ik dichter bij het goede pad en is mijn theoretisch kader zo goed als klaar.

Daarnaast begon ik te werken in de praktijk. Ik had online gevraagd naar mensen met een verstandelijke beperking en autisme die 3 keer gratis bij mij wilden gaan sporten/bewegen. In ruil hiervoor zou ik dan foto’s mogen maken die ik dan kon gebruiken voor de sociale media. Een aantal mensen hadden hierop gereageerd en sinds 22 november ben ik fanatiek aan het trainen met een lief en vrolijk jongetje. 1x in de week gaan we aan de slag met de motoriek, het zelfvertrouwen en de fitheid. Na 3 keer sporten samen was het gelukkig niet klaar. Het beviel aan beide kanten zo goed, dat ik mijn eerste klant binnen had! Meteen werd mijn onderzoek gebruikt in de praktijk. Want wat waren mogelijkheden op financieel gebied om mijn personal training te kunnen betalen? Gelukkig was ik hier al flink mee bezig geweest, en kon ik met wat hulp van mijn zus, vertellen welke stappen zij konden nemen. Deze aanvraag loopt nog steeds, maar als het meezit krijgen zij een akkoord en ga ik van mijn eerste klant, naar mijn eerste betaalde klant. Hoe vet!

Ook ligt er een opdracht vanuit de gemeente klaar, die kan worden

gestart als de Corona wat minder wordt en help ik mee met het in beweging blijven houden van een zorginstelling door maandelijks een sport poster te maken. En ga ik een klein steentje bijdragen aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie die wordt ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn dus allemaal leuke dingen gaande.


Hoe voel ik mij hierbij? Dat verschilt enorm, net zoals bij ieder ander (denk ik). De ene dag is mijn energie enorm hoog, ben ik super tevreden en is mijn zelfvertrouwen groot. Een paar dagen later kan ik aan alles twijfelen en weet ik niet of ik dit wel wil. Dit heeft er ook mee te maken dat Corona niet meewerkt en dat veel vanuit thuis voor een laptopscherm gebeurt. Maar het belangrijkste is dat wat ik doe, dat dat goed voelt. En dat doet het zeker. Ik leer steeds meer te vertrouwen op mijzelf en om niet elke keer de bevestiging van iemand anders te willen hebben. De enorme uitdaging als je je eigen baas bent. Ook combineer ik nog veel met mijn fotografie hobby, wat enorm fijn is.


En nu?

Nu ben ik in de periode beland waarin ik veel interviews moet gaan afnemen om mijn methodiek te ontwikkelen. Daarnaast ga ik aan de slag met het in contact komen met mijn doelgroep, om zo meer mensen met plezier in beweging te kunnen brengen in deze vervelende periode. Dat doe ik eerst op vrijwillige basis, om het voor iedereen toegankelijk te houden. Want iedereen verdiend ook tijdens de lockdown een manier om te kunnen bewegen.

Ook gaan 5 maanden snel, dus is het zo 10 mei en moet ik alles af hebben. Dus veel typen, interviewen, genieten, voldoende slapen en sporten en doen. Gewoon doen!


Tamar - UniekGezond