We worden wat we denken

Ik denk dat de titel precies beschrijft hoe ik mij voel. We worden wat we denken, maar je gedachtes zijn niet wie je bent. Helaas zorgen je gedachtes er wel voor dat je gaat geloven dat je je gedachtes bent. Volg je mij nog?


De afgelopen weken zijn voor mij heel onrustig geweest. Onrustig op werkgerelateerde vlakken, maar ook op privé gerelateerde vlakken. Hoe dit komt? Heel simpel: ik ben in juli afgestudeerd en ik ben sinds oktober bijna volledig aan het werk. Normaal gesproken waren mijn doelen voor mij gemaakt. Namelijk: mijn P halen, op dat ene tentamen een voldoende scoren, jaar 2 halen en afgelopen jaar afstuderen. Je hoort wel eens van mensen dat zij na het afstuderen in een soort 'zwart ik-ben-net-afgestudeerd gat' vallen. Nou ik heb dat gat gevonden hoor (lachpoppetje).

In plaats van dat mijn doelen logisch en al gemaakt waren, ervaar ik nu een soort van onrust en chaos. Deze chaos kan de ene dag gaan over werkgerelateerde zaken, denkende aan: word ik gelukkig van mijn werk, wil ik dit werk wel doen, wat wil ik eigenlijk doen etc. En op een andere dag gaat het weer over privé zaken. Ik denk dat je je wel kan voorstellen dat ik hierdoor wellicht meer chaos

en onrust voor mijzelf creëer. Dat kan ook best kloppen. Maar, ik zou Tamar niet zijn als ik hier geen oplossing voor bedacht zou hebben. Hieronder zal ik op elk vlak een uitleg geven wat ik ga ondernemen om meer rust voor mijzelf te creëren. Misschien zitten er wel punten tussen waar je zelf ook wat mee kan?


UniekGezond

Omdat ik overal op dit moment over twijfel en toe ben aan meer rust, worden de trainingen van UniekGezond binnenkort overgenomen door een zzp'er. Op 1 klant na. Hierdoor kan ik letterlijk even afstand nemen van UniekGezond en de sporters. Hopelijk ga ik hierdoor ervaren of ik het mis om deze trainingen te geven of juist niet. Daarnaast vind ik het sowieso een erg prettig idee dat er iemand komt helpen bij UniekGezond. Dit biedt natuurlijk ook kansen voor eventuele uitbreiding.


Overig werk

Naast UniekGezond heb ik nog andere werkzaamheden bij Sportief90, op de Hanzehogeschool, als Fotograaf en volgde ik op de vrijdag een businesscoach traject bij Venture Lab. Bij Sportief90 werk ik 2 avonden in de week. Hierdoor ben ik op de maandag altijd aan het werk van 08:30 tot 22:30. Omdat de maandag er vaak voor zorgt dat ik de hele week tegen weinig energie aanloop, heb ik kunnen regelen dat ik de laatste les bij Sportief90 niet meer hoef te geven vanaf volgende week. Soms is anderhalf uur minder werken meer waard dan het extra uurtje geld verdienen.

Omdat ik vanaf volgende week niet meer werk tot 22:30 maar tot 21:00, ben ik ook veel eerder thuis en kan ik ook eerder naar bed. In plaats van om 23:00 uur thuis te zijn, zou dit uiterlijk om 21:30 zijn. Dit zorgt voor mij op mentaal vlak voor veel meer rust.

Als fotograaf doe ik het sowieso al wat rustiger aan. Maximaal 2 fotoshoots in de maand. Hierdoor blijf ik fotograferen leuk vinden en kost het mij ook niet te veel tijd.

Op de Hanze kan ik bijna mijn eigen uren inplannen, aangezien ik een ondersteunende rol heb. Of nou ja, ik heb een aantal vaste uren, maar daaromheen ben ik erg flexibel. Hierdoor kan ik mijn werk enorm goed combineren met andere werkzaamheden.

Als laatste mijn traject bij Venture Lab. Dit coach traject vond altijd plaats op de vrijdag. Vond inderdaad. Ik heb de keuze gemaakt om hiermee te stoppen. Ten e


erde omdat het voor mijzelf niet als een meerwaarde voelde om de sessies te blijven volgen. Ik ben al anderhalf jaar aan het ondernemen en bij Venture Lab ligt de focus vooral op startende ondernemers. Veel sessies die plaatsvonden gaven op informatief niveau niet nieuwe informatie voor mij. Daarnaast zorgt mijn keuze om te stoppen ervoor dat ik opeens een lege vrijdag heb. Dit biedt kansen voor andere mogelijkheden. Als laatste merkte ik meteen dat ik meer rust in mijn hoofd kreeg, als ik in gedachten de keuze maakte om te gaan stoppen met Venture Lab. Volgens mij zou dit voor iedereen een teken moeten zijn om te stoppen met iets. Als het mentaal meer rust geeft om ermee te stoppen dan om ermee door te gaan, dan is de keuze op gevoel al gemaakt.


Wat wil ik zelf?

Doordat ik ruimte in mijn week heb gemaakt voor meer rust, hoop ik zo meer ruimte te hebben om na te denken over mijn eigen toekomst. Ik wil er komende periode achter komen waar ik oprecht gelukkig van word. Dit betekent niet dat ik niet gelukki


g word van wat ik nu doe, het betekent simpelweg dat ik op dit moment niet voldoende energie krijg van wat ik doe. Daarnaast betekent het ook dat ik op zoek ben naar meer rust op privé en werk niveau. Het kan dus ook heel goed zijn dat ik erachter kom dat alles werkgerelateerd wel goed loopt, maar dat het te maken heeft met een privésituatie. Daar hoop ik de komende weken achter te komen.


Coach

Nu ik meer ruimte voor mijzelf heb gecreëerd, wil ik ook gaan praten met iemand. Ik lees nu het boek van Ruud ten Wolde 'ziek gelukkig' waarin Ruub het kopje coaching belicht. Hierin verteld hij dat hij sinds zijn behandeling elke week naar iemand toe gaat om te praten. Hier is hij niet meer mee gestopt. Ook niet toen het beter met hem ging. Dit deed hij, omdat hij merkte dat het heel prettig is om met iemand te praten, over jezelf, die jou daarna verder kan helpen.


Zelf denk ik dat ik dit heel prettig ga vinden. Het zou top zijn als ik met iemand kan praten die mij opdrachten meegeeft om aan te werken. Zo hoop ik elke week helderder voor mijzelf te krijgen welke kant ik op wil. Dus ken je iemand die mij kan helpen hiermee, dan hoor ik het graag. Misschien kan het wel in therapie vorm, maar dat is ook prima. Zoals Ruud zelf zei:' Er ligt een taboe op (in zijn geval relatietherapie)' en daar ben ik het zeker mee eens. Waarom pas met iemand praten als het niet goed gaat? Waarom blijven we dan niet met iemand praten zodat het goed blijft gaan en je steeds bewust blijft van je gevoel?


Thuis heb ik een boekje met inspirerende quotes. De eerste quote is de titel van deze blog, op de bladzijde ernaast staat de volgende quote: 'Als je iets echt wilt, dan vind je een manier om het te krijgen.' En daar ga ik op dit moment voor.

Ik wil meer rust in mijn hoofd, ik wil erachter komen waar ik echt gelukkig van word en ik wil doen waar ik energie van krijg.

Dus let's go!


Keep you updated.


Dikke kus,


Tamar - UniekGezond