Privacyverklaring

UniekGezond hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens

UniekGezond geeft in deze Privacy policy heldere en transparante informatie geven over hoe er wordt omgegaan met persoonsgegevens

UniekGezond doet er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaat daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. UniekGezond houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;

  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;

  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;

  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

UniekGezond is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document

Verwerking van persoonsgegevens

Persoonsgegevens van klanten worden door UniekGezond verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden;

  • Communicatie over de opdracht en/of uitnodiging;

  • Bekend zijn met eventuele inname medicijnen of andere belangrijke punten;

  • Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

  • Het informeren d.m.v. nieuwsuitingen

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

De overeengekomen opdracht, schriftelijke aanmelding als klant, samenwerking;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan UniekGezond de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam en achternaam;

  • Adresgegevens;

  • Geslacht;

  • Geboortedatum

  • Telefoonnummer;

  • E-mailadres;

  • Soort beperking;

  • Betalingsgegevens

  • Gegevens t.b.v. intake (waaronder medische gegevens);

  • Informatie met betrekking tot uw lidmaatschap;

  • Naam werkgever mits u via uw werkgever bent aangesloten;

  • Belangrijke informatie om veilig te kunnen sporten/coachen

UniekGezond bewaard uw gegevens voor zover dat noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor wij uw gegevens verwerken en niet langer dan wettelijk is toegestaan in ieder geval gedurende de looptijd van uw als klant. 

Verwerking van bijzondere persoonsgegevens

UniekGezond verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u, indien u deze aan ons verstrekt ter uitvoering van de dienstverlening:

  • Gegevens over gezondheid

  • Gegevens over gewicht

  • Gegevens over trainingsdoelen

  • Gegevens via wearables

UniekGezond gaat extra zorgvuldig om met deze persoonsgegevens en verwerkt deze alleen indien deze strikt noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de dienstverlening. Deze gegevens worden alleen aan anderen binnen UniekGezond of zorginstellingen/familieleden verstrekt indien zij de gegevens voor de uitvoering van hun werkzaamheden nodig hebben. Deze persoonsgegevens worden binnen 3 maanden na de beëindiging van uw lidmaatschap door ons verwijderd.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de internetomgeving;

  • Het verzorgen van de (financiële) administratie;

  • Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.

UniekGezond geeft nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

UniekGezond verstrekt geen gegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU

Minderjarigen

UniekGezond verwerkt enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Mensen met een beperking

UniekGezond verwerkt enkel en alleen persoonsgegevens van mensen met een beperking indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

UniekGezond bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging

UniekGezond neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Uniek maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door UniekGezond verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met UniekGezond.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

UniekGezond gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

Onze cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Klachten of vragen

Mocht u een klacht of vragen hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming

Vragen

Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Wijzigingen

UniekGezond behoudt zich het recht voor om de inhoud van dit privacy policy te allen tijde te wijzigen.

Functionaris en gegevensbescherming

UniekGezond heeft mevrouw Tamar van der Veen aangewezen als functionaris gegevensbescherming. Zij is bereikbaar via het contactformulier.